Op 21 augustus 2015 is de vereniging Park Van Pomona opgericht.

DSC_0593.JPG
DSC_1176.JPG

De vereniging Park van Pomona is op 21 augustus 2015 opgericht om de boomgaard, die de bewoners samen hebben aangeplant, te beheren.

De boomgaard is grotendeels in 2014 aangeplant met nieuwe bomen. Langs het middenpad en in de driehoek aan de noordzijde staan echter ongeveer 40 oude bomen die 'gered' zijn uit een boomgaard in Bedum, die gerooid zou worden. 

 

Park schets Heilien.JPG

Lidmaatschap van de vereniging is gratis en niet beperkt tot bewoners van Het Park in Blauwestad. Iedereen die bereid is om tenminste een dag per jaar een steentje bij te dragen aan de activiteiten van de vereniging, kan lid worden.

De vereniging heeft het gebied binnen de sloten in beheer. Dat omvat niet alleen de boomgaard, maar ook het sportveld en alle andere terreinen buiten de speelplekken. In verband met verantwoordelijkheid voor de veiligheid zijn de speelvoorzieningen binnen het gemeentelijke taakveld gelegd, net als de slootkanten en de paden. De afspraken zijn vastgelegd in een gebruiksovereenkomst, met recht van opstal, die de vereniging met de gemeente heeft afgesloten. 

Het onderhoud en de activiteiten zijn erop gericht o,m de kosten te financieren. We proberen de oogst zoveel mogelijk te verwerken tot verkoopbare producten. Twee keer per jaar is er een fruitpers dag waar die producten verkocht worden. 

De dagen worden gecombineerd met de mogelijkheid om fruit te laten persen. U kan fruit plukken in de boomgaard en die ter plekke tot sap laten verwerken door de mobiele fruitpers. U mag ook komen met fruit uit eigen tuin en dat tot sap laten persen.

IMG-20201017-WA0000 (2).jpg

De eerstkomende activiteiten:

17 september 2022

Fruitpers dag

Bezoekadres:

Elfenbank 37-a, 

9685 EC Blauwestad

Postadres:

Cantharel 12, 

9685 EA Blauwestad

Cleveringh Meier prijs (2).jpg
TCM za.jpg
Logo Kern met Pit - voor alle gebruik.jp
Duurzame dorpenprijs (3).jpg
20e80d0f-87d0-4d69-aba7-57a966f0421a.jpg
Blauwestad logo.png
oldambt.jpg
Welkoop.JPG